Respiratia constienta

RESPIRATIA CONSTIENTA” – CALEA SPRE O VIATA TREZITA

De la nivelul respiratiei celulare pâna la respiratia cosmica, de la bacterii la stele,, viata este o continua multiplicare a tiparelor fractale ale universului. Trairea plenara, conectarea la prezent si la pulsatia intregii creatii nu poate fi inteleasa fara recunoasterea si manifestarea naturii noastre multidimensionale.

Aflat intre microcosmos si macrocosmos, omul reprezinta unul dintre aspectele complexe ale Universului Holografic. Alcatuit “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”, coborârea sa in materie a fost guvernata de tipare geometrice fractale, multiplicate si ascunse in spatele fascinantei diversitati a vietii.  Totusi, pentru ochiul initiat, ele dezvaluie multitudinea de exprimari ale Principiului, cât si mecanismele subtile de autovindecare pe care omul le poate accesa. Iar respiratia este unul dintre cele mai directe si mai puternice.

Dati-mi un punct de sprijin si voi muta Pamântul din loc”, a spus Arhimede. intocmai ca efectul de pârghie, respiratia, un act fiziologic comun, poate constitui forta motrice capabila sa schimbe destine.  Odata cu respiratia, o fiinta umana nu misca doar aerul ce-i intra in plamâni, ci o multitudine de arhetipuri conectate la sanatatea sa emotionala, mentala si fizica. Sunt suficiente, asadar, constientizarea si  ajustarea tiparelor respiratorii, ca o lume ce parea pierduta sa fie restaurata si sa i se redea stralucirea.

Respiratia constienta este mai mult decât un proces biologic. Este o harta arhetipala a fiintarii, care ne ajuta sa gasim in siguranta nordul. Ea coboara profund in subconstient, ca un fir nevazut si ne deschide accesul la ajustarea  tiparelor emotionale care ne limiteaza evolutia. Ea are capacitatea de a curata filtrele ce ne separa de zonele inalte de constiinta, de a ne elibera de reziduurile emotionale si energiile stagnante ce nu ne mai servesc in viata.

Cu fiecare gura de aer pe care o inspiram in plamâni, daca o “invocam”, respiratia poate fi martora renasterii noastre permanente. Ea poate fi in mod continuu ursitoarea noastra buna, care ne fagaduieste regatul tineretii fara batrânete si al vietii fara de moarte. Purtatoare de ritm, ea ne reconecteaza cu pulsatia naturii, a vietii si a unui viitor magic ce este deja pregatit pentru noi, spre a-l onora. si nu vorbim aici de calatorii fantastice in spatii de constiinta extinsa, caci nu vrem sa evadam din strânsoarea corpului fizic, ci sa-l experimentam in plenitudinea rosturilor sale, conectati fiind, in acelasi timp, la natura noastra divina, multidimensionala.

Calatori in aceasta lume, prin tiparele respiratiei reproducem fizic propriile tipare mentale si emotionale, vectorul ancestral al tuturor experientelor venite prin seva arborelui  genealogic. si in acest context, in mod absolut fractal, experimentam lumea exterioara si bogatia Universului in masura in care, la nivel interior, avem curajul sa exploram ungherele ascunse ale corpului nostru. De aceea, depasirea barierelor interioare va prefigura zorii unei vieti noi, in care ne vom putea bucura de intreaga noastra capacitate de a ne manifesta pe Pamânt  creativitatea. Atunci, limitele incep a fi impinse spre infinit, viziunea asupra intelesului propriei vieti devine mai cuprinzatoare, iar ceea ce vedeam cândva a fi fost dureros si limitativ, nu devine decât o treapta constienta pe scara infinita a devenirii.

Asemeni pasilor nenumarati pe care evolutia ii parcurge, avantajele respiratiei constiente nu pot fi inscrise pe o lista inchisa. Dealtfel, oricare ar fi intentiile initiale, inteligenta corpului este cea care are ultimul cuvânt atunci când este vorba de mecanismele autovindecarii. Voi da asadar, in continuare, doar câteva din beneficiile majore pe care le-am experimentat individual, cu grupurile cu care am lucrat, sau in cadrul sesiunilor private:

  • Redobândirea claritatii mentale si emotionale;
  • Reconectarea cu momentul prezent si trairea constienta;
  • Depasirea blocajelor emotionale si a tiparelor autolimitative;
  • Cresterea increderii in fortele proprii si a stimei de sine;
  • Ridicarea nivelului de performanta si a eficientei, indiferent de domeniul de activitate;
  • Cresterea nivelului de inteligenta rationala si emotionala;
  • Cresterea nivelului general al starii de sanatate;
  • Gestionarea optima a durerii si a oricarui tip de trauma.

 si aceasta lista poate fi extinsa la nesfârsit, asemeni tiparelor creatiei care, ca intr-un caleidoscop cosmic, ne face sa fim partasi la o reinoire permanenta a expresiilor prin care viata se manifesta, dându-ne tot atâtea cai de reconectare cu Sursa.